Lokalizacja: Puławy

Projekt wnętrza szkoły językowej Helen Doron miał być odzwierciedleniem założeń, którymi na co dzień kieruje się placówka Helen Doron. Szkoła ta została zaplanowana z myślą o potrzebach młodzieży, tak by zagwarantować im prawidłowy, wszechstronny i harmonijny rozwój. Wnętrze miało być przyjazne, wyzwalające dobrą energię i kreatywność młodych ludzi, tak by odkrywały swoje talenty i rozwijały swój intelektualny potencjał, czerpiąc radość ze zdobywanej wiedzy, nawiązując przyjaźnie i akceptując swoją indywidualność. Ważną przestrzenią w szkole jest strefa relaksu w piwnicy, gdzie młodzież może spędzić czas przed lub po zajęciach dodatkowych, utrzymana w stylu loftowym, industrialnym. Każda z sal edukacyjnych jest w innej kolorystyce nawiązującej do brandingu szkoły Helen Doron. Na ścianach pojawiają się hasła motywacyjne, które również są wyrazem tego, że szkoła ta odróżnia się od innych.